VARM SMÖRGÅSTÅRTA
(9 personer)
Ugn: 200 grader
Tid i ugn: 20 minuter
2 paket bacon
2 burkar champinjoner (alt. färska)
1 pujolök
5 dl créme fraiche
2 pkt hönökaka
4 tomater
Skivad ost
Strimla bacon och stek dem. Lägg baconet på hushållpapper så det
får rinna av.
Stek därefter champinjonerna och strimla purjolöken.
Blanda ihop bacon, champinjoner och pujolöken med créme fraiche i en bunke.
Lägg två halvor av hönökakan mot varandra. Bred på smör.
Fördela créme fraiche-blandningen ovanpå.
Lägg på nästa lager med hönökaka och bred på smör och därefter resten av créme fraiche-blandningen.
Lägg på hönökakor (de sista två) och bred på smör.
Skiva tomaterna och lägg på.
Hyvla ost och lägg ovanpå tomaterna. Häng på ost så att den täcker sidornma så att smeten inte rinner
ut i ugnen.
Sätt in i ugnen.
Servera med en grönsallad.
2004-01-09 hos Åsa
|