ORIENTALISK KYCKLINGGRYTA
4 portioner

5-6 kycklingfiléer
1-2 msk smör
salt
peppar
150 g bacon
3 dl vispgrädde
2 tsk curry
2 msk mango chutney
1 vitlöksklyfta
2 bananer
1 burk clementiner

Dela filéerna i mindre bitar. Hetta upp matfettet i en gryta och bryn kycklingbitarna. Krydda med salt och peppar.
Tärna bacon och fräs det knaprigt. Låt rinna av på ett hushållspapper.
Blanda vispgrädde med curry, mango chutney och pressad vitlök. Häll blandningen över kycklingfiléerna och låt puttra under lock i ca 15 minuter.
Skiva bananerna och vänd ner i grytan tillsammans med de väl avrunna clementinerna och baconet. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar vid behov.

Tillbehör:
Ris
Sallad

2003-09-05 Marita
Källa: Hemmets veckotidning