UNDERBAR SAFFRANSKLADDKAKA MED VIT CHOKLAD

Det här receptet är taget gånger 1,5 eftersom kakan blev lite tunn annars.



150 g smör
1 kuvert saffran (0,5 g)
150 g vit choklad
3 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 msk ljus sirap
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 krm salt
1,5 dl mandelmjöl
0,75 dl rismjöl

Smör och kokos till formen

Smält smöret i en kastrull på spisen.
Blanda ner saffran och vit choklad. Rör tills chokladen smält.
Tillsätt resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (cirka 24 cm i diameter) bröad med kokos.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 20-22 minuter. I ursprungsreceptet står det 15-25 minuter, jag tyckte den blev bra med 20-22 minuter.

Låt svalna. Pudra över florsocker innan servering, garnera eventuellt med pepparkakor och servera med lättvispad grädde. Kakan är väldigt kladdig och därför väldigt svår att ta loss så det är nästan bäst att servera den direkt på formbottnen.

Så himla gooood!

Aperitif Marita 2015-11-13