GRÖN JULPAJ
(6-8 personer, passar bra till skinka, korv och lax)

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 gr smör eller margarin
3/4 dl Kesella mager

Fyllning:
250 gr färsk grönkål(eller fryst)
3 rödlökar
smör eller margarin
1 tsk salt (jag tog lite mer)
1 krm svartpeppar (jag tog lite mer)
2 dl riven cheddarost
1-2 dl grovhackade valnötter

Äggstanning:
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk

Hacka mjöl och smör grynigt. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop degen, tryck ut den i pajform
med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga med gaffel och låt stå kallt 30 minuter.
Grovhacka grönkålen och koka den några minuter. Låt rinna av. Skala, skiva och fräs lök och kål
i smör. Salta och peppra. Förgrädda pajskalet ca 10 min. i 200 grader.
Lägg i kålblandning och ost. Slå på äggstanningen, strö över valnötterna och grädda i nedre delen
av ugnen ca 35-40 minuter.

2006-12-08 Marita