En bok att njuta av

Cocktailboken av Sue Michalski är ett litet mästerverk och ett måste i varje drinkblandares receptsamling. Det är en bok att njuta, fylld med många underbara färgfotografier på varje uppslag. Det är också en välstrukturerad inspirationskälla där man hittar en mängd information, allt från vilken utrustning man som drinkblandare bör ha till recept på diverse tilltugg.

Shake, baby, shake
På varje uppslag ryms två till fyra drinkrecept och dessutom finns utförliga garnerings-beskrivningar samt "bartenderns kom-mentarer". De senare ger läsaren mängder med tips och idéer samt gör att boken får en personlig touche, vilket är extra trevligt. Drinkrecepten är indelade i klassiska cocktails, bål och andra törstsläckare, moderna drinkar och alkoholfria drinkar. Nedanför recepten finns snygga, frestande färgfotografier på varje drink som gör att läsaren bara längtar efter att få kasta sig över shakern och skaka loss.

Bokhandeln nästa
Hela boken andas gedigenhet och mycket energi har lagts på både text, foto och grafisk formgivning. Allt detta har resulterat i en drömbok som alla borde ha stå hemma i bokhyllan, redo att plockas fram när det är dags att planera nästa middag eller fest. Köp den! Dina vänner kommer att tacka dig.

Text: Marita Wallin AnderssonFakta
Författare: Sue Michalski
Titel: Cocktailboken
Antal sidor: 125
Originaltitel: The Complete Book of Cocktails & Punches
Förlag: Wahlströms
Utgivningsår: 1995