About Aperitif

2008-10-31 Mitt rätta jag?
Aperitifarna skrattade gott när jag denna Halloween öppnade dörren för dem. De sa att äntligen fick de se mitt rätta jag. Jag undrar fortfarande vad de menade med det?

Men mitt rätta jag kanske också lyste igenom när jag serverade desserten bestående av chokladmousse med dajm och till det serverades ett avbrutet, aningen blodigt finger. Bibi skrek rakt ut men tuggade sedan glatt i sig fingret av marsipan och choklad! :-)

Det blev en väldigt trevlig kväll och drinken som serveras här ovan till vänster är Chambord & Champagne, en hääärligt god champagnedrink med smak av svarta hallon. Hallonlikören man använder till den drinken heter Chambord Black Raspberry (den tjusiga flaskan med kungakrona på) och kan beställas på systemet.
Två dagar efter Aperitif sökte jag på Chambord på nätet igen och, my God, kom underfund om att slottet Chambord var just det enda slott som jag och min man besökte under vår Frankrikeresa 2007. VIlket hääärligt sammanträffande och vilket tjusigt slott (och vilket otroligt dåligt minne jag har)!

 

2007-10-26 Kapten Larsson in action
Lite oroligt var det när Bibi sittandes i baksätet på bilen sippade på sitt bubbel. Vad skulle hända? Ja, alla visste utom hon.
En stund senare har även Bibi kommit till klarhet över sitt uppdrag och är mycket väl medveten om att det är dags för henne att spaka sin egen kärra upp över det kära gamla Västerås. Ja, inte live då förstås, utan i flygsimulatorn på flygklubben ute på Hässlö. Vi guidades av en genomtrevlig man som vant assisterade kapten Larsson under flygningen med kommentarer som:

- Bra, kapten Larsson!
- Snygg landning, kapten Larsson! Det kan inte ha varit första gången!
- Åh, nu när allt är över börjar hon pipa!!

Vi var ett par Aperitifare till som inte kunde låta bli att prova på spakeriet när vi nu för en gångs skull var på plats. En kul upplevelse, kan varmt rekommenderas.

 

2006-12-08 Äntligen pyssel
Ja, här ser ni beviset för att denna anti-pyssliga kvinnoskara ändå till slut (när det kniper och de verkligen är tvungna) kan sätta sig ned och helt enkelt tvångspyssla. Jag måste säga att resultatet blev ooootroligt vackert, trots deras från början extremt negativa inställning. Nåja, de vet ju vad som gäller här på Norrängen. Är det jul så ska det pysslas! Vi hann faktiskt med det väsentliga också, nämligen testa våra drinkar. Fifty P kan rekommenderas!
(2006-12-08)

 
 

2003-11-21
Vi är fem vänner som 1988 bildade en klubb/förening som vi kallade för Aperitif. Vi ville träffas regelbundet för att umgås och testa drinkar och så blev det. Vi håller fortfarande ihop, är fortfarande fem stycken och vi ses ungefär en gång per månad med ett sommaruppehåll på två månader (då är det tungt, kan det vara abstinens)?
Förutom att prova smaskiga drinkar (och ibland extremt äckliga) så äter vi mat, pratar en hel del, mumsar i oss godis och har det bara väldigt trevligt och bra.

 

Någon/några har varit in på vår site, trevligt, trevligt, men har också framfört synpunkter om att kortet till höger inte kan vara direkt nytaget?? Pyttsan, det är ju max ett par tre månader gammalt, men OK. Vi lägger in ett "rykande färskt" foto på ligan taget 2003-11-21 (fotot här ovanför).

 

Här ser ni Fly Bridge, en drink som ingen i Aperitif-gänget annat än smuttade på. Den serverades nämligen bara till ett par törstande pilsnerpilsherrar vid senan timme i Pias soffa. Men så här glad kan man tydligen bli bara av att få lukta på en av våra Aperitif-drinkar.

Vi träffas oftast fredagkvällar och när det är dags för hemåt-färden tänker vi för det mesta mer praktiskt än tjusigt. Resultatet ser ni övan.

 

 

Uppe i smöret
Så här kan det se ut när vi är "riktigt uppe i smöret" på Aperitif, se bild till höger!! Just denna kväll var en januarikväll hos Åsa.

2005-11-18 Kvällens citat
Det stod Isis för som framåt kvällen påstod att:

- Men guuu, knorken var helt igensorkad!


Kvällens garv
Vi har så himla roligt på våra Aperitifkvällar. För musen över bilden bredvid så kommer du att få se hur kul vi har! Jo du, så kul har vi!!!

2006-06-02 Benigt värre
Jaaa, ibland kan man fundera på hur saker och ting kommer sig. Ett är då säkert och det är att alla i Aperitif någon gång skulle ha behövt ett extra ben att stödja sig på (även de kväller när vår kära Pia håller sin berömda stenkoll på centilitrarna).


 

Till Chambord Black Raspberry Liqueurs hemsida